Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2008

Γνωρίζω τι σημαίνει ποιότητα ζωής

(...)
-Υπάρχει κάτι που δεν θυσιάζετε με τίποτα για τη δουλειά;
«Αυτό που λέει ο Αντώνης Ρέμος "καβλάντα". Δηλαδή, τον καφέ με κολλητούς και αθλητική εφημερίδα. Είναι θεσσαλονικιώτικη έκφραση».

-Συνήθως ο αντρικός κομπλεξισμός όταν βλέπει κάποιον επιτυχημένο αποδίδει την επιτυχία στην "κωλοφαρδία" ή στο οικονομικά εύρωστο backgroung του. Τελικά, ποιο είναι το συστατικό;
«Εγώ έτοιμο δεν βρήκα τίποτα. Το βασικό συστατικό είναι να δημιουργήσεις μια μεγάλη "τράπεζα" ανθρώπων που να σε εμπιστεύονται. Το πάγιο στοιχείο ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου είναι η εμπιστοσύνη άλλων ανθρώπων που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτοί που λένε "με ένα κασελάκι ξεκίνησα" και δεν αναφέρονται ποτέ στην εμπιστούνη που τους έδειξε κάποιος, λένε τη μισή αλήθεια. Και εμένα ο Ανδρέας Βγενόπουλος με εμπιστεύτηκε κάποτε και ξέφυγα από τα τρία μαγαζιά της "Virgin" που είχα. Οπως και ο Αλέξης Τσαντίλης. Αν χτίσεις όνομα, ακόμη και την ημέρα της καταστροφής σου, κάποιος θα βρεθεί για να σε εμπιστευτεί».

-Σε πέντε χρόνια που θα είστε;
«Εχω ένα όνειρο ζωής, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό. Θέλω να έχω αποτραβηχτεί κάπου με πολύ πιο ήσυχους ρυθμούς ζωής. Μπορεί να είναι ένα νησί, μπορεί να είναι η Λάρισα. Γνωρίζω τι σημαίνει ποιότητα ζωής. Το έμαθα δουλεύοντας σκληρά, γι' αυτό δεν θα αφήσω την ευκαιρία».
Κώστας Πηλαδάκης
"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" - "BIG FISH"
31 Αυγούστου 2008

dedicated to my friend Nikos K.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2008

Δαιάβσε το γήρογρα!

Σνφύωμα με μια εύρενα στο Πισήναπιμετο του Κμπρπιαίζ, δεν παείζι ρλόο με τι σριέα ενίαι τοθοπεμτενα τα γάμαμτρα σε μια λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στώση θσέη. Ατύο γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εγκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.